Lapok:

Világalkotás

Ahogy egyre többet foglalkozok a világalkotás témájával, olvasok hozzá, fordítom a kérdéseket és találom ki a címeket a játékhoz, úgy formálódik bennem is egyre jobban, hogy vajon mit, mi után érdemes kitalálni, mi mindent kell végiggondolni, hogy az adott világ életszerű és következetesen felépített legyen. 
Mivel ez nem teljesen egyezik azzal, amilyen sorrendben a játékban kirakom a témákat - már csak azért sem, mert oda igyekszem változatosan megadni őket, mielőtt bárki begolyózik a huszonnyolcadik földrajzos témától :) -, ezért alkotok ide egy újfajta felsorolást, amiből világosan látszanak majd a főbb és az alpontok is, illetve a logikai sorrend. 

Bizony, ez az, aminek látszik, egyfajta "tanulva tanulunk" dolog, hiszen nekem sincs egy előre megírt lista és pontos sorrend a zsebemben. Leginkább azért, mert eddig nem találtam, szóval úgy döntöttem, megalkotom magam. :) (Na jó, menet közben ugye rábukkantam a "Segítő kérdések fantasy világ építéséhez" cikkre, de hát egyelőre az magyar fordítást még csak nyomokban tartalmaz, illetve a cél egy általános világépítős mankó, ami nem csak a fantasyt foglalja magában.) 

Tehát,

Világalkotási mankó:
 1. A világ
  1. Jellege: Föld, Alternatív Föld, Nem földi jellegű világ
  2. Fizikai törvények
 1. Földrajz
  1. A bolygó (és egyéb helyszínek)
  2. Kontinensek
 1. Értelmes fajok
  1. Humanoid
  2. Nem humanoid
 1. Történelem
  1. Időmérés és időszámítás
 1. Mágia / technológia / különleges képességek
  1. Elterjedtség
  2. Rejtett vagy nyílt?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése