Lapok:

Leírás

Üdvözöllek a "Kezdetben..." című blogon! 

Ezen a helyen érdekes és hasznos cikkeket találhatsz, ha világépítésről, karakteralkotásról, regényírásról szeretnél olvasni. (Főként fantasy témában, de bármilyen más történethez is lesznek itt hasznos dolgok.)

Persze, erről a területről találni számos igényes, élvezetes cikkel teli oldalt. Akkor miért indul ez a mostani blog?
Mert főként olyan olvasóknak szánom, akik a már létező oldalakon kívül is szeretnének még körülnézni, viszont belefutnak abba az akadályba, amibe én magam is - bár remélhetőleg már nem sokáig jelent gondot: rengeteg jó cikk van még, csak hát angolul...
Tehát az oldal idegenből fordított írásokat fog tartalmazni - természetesen az eredeti forrás feltüntetésével - egyrészt az angolul nem tudó olvasók számára, másrészt mert szeretném gyakorolni a nyelvet. :) 

Bizony, onnan jött az ötlet, hogy egyszerűen némi alapon kívül nem tudok angolul, és hát ezen változtatni kéne. Ha pedig már olvasgatok, akkor miért ne olyanon gyakoroljak, ami érdekel is? És itt össze is ért a jelenlegi helyzet és a régi igény. 
Épp ezért jelzem, hogy az itt olvasható bejegyzések nem egy szuper anglisztikás precíz fordításai, csak valakié, aki gyakorolni szeretne. Természetesen igyekszem szép, élvezhető formába önteni a szöveget, de mivel nem műfordítónak készülök, nem célom addig nyúzni egy-egy részt, amíg a legtökéletesebb megfogalmazást meg nem találom. Szóval, ha egy-egy cikk haloványabbra sikeredik, csak ezért van. Az ok egyszerű: így sűrűbben kaphattok új szöveget, én pedig többet gyakorlok. 

Remélem, hasznos lesz számotokra az oldal, és találtok a titeket érdeklő témában cikkeket!
(Véleménnyel, észrevétellel, kérdéssel, háromkívánsággal keressetek bátran.) 

Jó olvasást! :)

Lia