Lapok:

2017. december 25., hétfő

Karácsonyi blog ajándékHárom napja kedves meglepetés várt itt: Karácsonyi ajándékot kapott a blog. :)

Moro lepett meg vele, aztán hamarosan felfedeztem, hogy nem ő volt az egyetlen. Brukútól, Zsazsitól és Hennától is meglaptam. =^.^=  Jó volt olvasni a gondolataitokat a bejegyzésekben. Nagyon drágák vagytok, köszönöm szépen! 

A szentestét és az előtte lévő készülős napokat a családommal töltöttem, nem sokat neteztem, ezért remélem, megbocsátjátok nekem, hogy csak most írom meg az ajándék bejegyzését. :) 

Szabályok:
1. Köszönd meg annak akitől/akiktől kaptad az ajándékot és linkeld be Őt/Őket.
2. Írd le, hogy neked mit jelent a karácsony, mit szeretsz benne. 
3. Írd le a szabályokat, hogy akiket te megjelölsz ők is tudják, hogy miket kell betartani.
4. Linkelj be egy karácsonyi zenét.
5.Sorold fel azokat a bloggereket akiknek adni szeretnéd ezt az ajándékot, akiket ténylegesen megajándékoznál, és fűzz pár kedves szót.
6. Illesz be egy karácsonyi képet, lehet saját is. ( Ezt a képet bárhova beillesztheted.)
7. Tüntesd fel a képet.

A karácsony számomra az előkészülettel kezdődik. Nagyon szeretem az adventet, a várakozást, a lakás feldíszítését, az ajándékok elkészítését, beszerzését (akkor is, ha nekem sem sikerül ezt olykor morgás és idegeskedés nélkül megtenni), a képeslapok készítését és írását, az ünnepek kapcsán felmerülő gondolatokat. Ilyenkor végiggondolom azt is, kivel, milyen a kapcsolatom, hogyan viselkedtünk egymással, hogyan lehetne ezt szebben, jobban tenni. Családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel egyaránt.
A karácsony számomra a szeretet ünnepe, amikor összejön a család, amikor próbálom valamivel meglepni a körülöttem lévőket, amikor igyekszem a szívemet is ünneplőbe öltöztetni, és félretenni kicsit a hétköznapi nehézségeket, másokkal való nézeteltéréseket. De nem csak az egymás iránti szereteté, hanem Isten szeretetének ünnepe is, hiszen ilyenkor az ő Fiának születését ünnepeljük, azt, hogy Ő szeretett minket. 
Tudom, hogy ebben nem hisz mindenki, meglehet, a blogomat olvasók között kevesen, vagy senki sincs már, aki karácsonykor Krisztus születését is ünnepelné. De abban biztos vagyok, hogy ők is szeretettel gondolnak a családjukra, barátaikra, ők is ugyanúgy igyekeznek olyan ajándékkal meglepni őket, amiknek a megajándékozott örül, számukra is vannak emberek, akiket szeretnek, akiket megvédenének, akiknek a boldogsága fontos. Én úgy hiszem, ezzel az ő szívükben is megszületik Jézus, ha nem is gondolnak rá. 
Ó, és nem felejthetem ki az együtt sütéseket és a forralt borozást sem! ^^ 

Karácsonyi zene? Hűha, most mindjárt ki fog derülni, milyen öreg vagyok! :D De nekem Soltész Rezső dalai jelentik az igazi karácsonyi hangulatú zenét. Még mindig megvan tőle az a kazettánk, ami minden karácsonykor szólt gyermekkoromban, és azóta is. Egyébként is a magyar dalokat szeretem igazán, de ennek a kazettának még ilyen nosztalgikus hangulata is van számomra. Úgyhogy nagyon örültem, mikor felfedeztem, hogy az összes dal fent van youtube-on is. 

Az összeset szeretem, de egy időben ez különösen fontos volt nekem ^^" , és máig szeretem, mert nem a tipikus, giccses "szeressük egymást emberek" hangulata van:


Ezzel az ajándékkal pedig szeretném meglepni mindazokat a bloggereket, akiket a legtöbbször olvasok, s akik közül jópáran hozzám is gyakran ellátogatnak. Bár fele annyit sem sikerült még olvasnom nálatok, mint szerettem volna, és néha csak csöndben leskelődök, nem mindig hagyok nyomokat a hóban, de szeretném, ha tudnátok, hogy követem a munkásságotokat.
Örülök mindnyájatoknak, hogy összehozott minket a világháló. :) Azoknak pedig, akikkel ilyen-olyan formában, hol ritkábban, hol gyakrabban, de valamiféle személyesebb kapcsolatot tartunk fenn,  különösen. Nagyon kedvesek vagytok! :)

Megajándékozottjaim:


Szeretettel:
Lia


10 megjegyzés:

 1. Szia Liám,

  Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám :3

  Ha Te a Soltésszal öreg vagy, akkor én egyenes nagymama a retro zenékkel. Hahaha XD

  Jó olvasni, hogy kézzel is készítesz ajándékokat a karácsonyra. Ennél egyedibb és szebb ajándékot... :D

  Puszi:
  Brukú

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Természetes, hogy gondoltam Rád! :3

   Nahát akkor, kedves blogger népek: Minket innentől Öreganyámnak kell szólítani! :D :D

   Törlés
  2. Na én is csatlakozom az Öregekhez, a retro mániámmal. :DD

   Törlés
 2. Drága Lia!
  Nagyon-nagyon köszönöm az ajándékot, és kívánok neked kellemes ünnepeket! :3 <3

  Jolt

  VálaszTörlés
 3. Drága Lia!
  Nagyon szépen köszönöm, hogy rám is gondoltál, nagyon jól esett! ^^
  Remélem nagyszerű karácsonyod volt! :D
  szuper és boldog új évet kívánok neked! ^^ <3

  Ölel,
  Moro

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát persze, hogy gondoltam rád! :D

   Boldog új évet Neked is! :)

   Törlés
 4. Szia, Lia!
  Nagyon jól esett, hogy rám is gondoltál. Bár a boldog karácsonyról már lekéstem, remélem jól telt az ünnep. Sikerekben, egészségben és szeretetben gazdag boldog új évet kívánok. :)

  Puszi: Rowena <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a jókívánságot! És igen, szépen telt az ünnep. :)

   Boldog, kalandos új évet kívánok Neked! :)

   Törlés
 5. Drága Lia!

  Láttam már korábban is az ajándékodat, amit ezúton is szeretnék megköszönni! Sajnos elég korlátozott volt a net hozzáférésem az ünnepek alatt utazás miatt, és így a blogot nem tudtam figyelni úgy, ahogy szerettem volna.
  Ennek ellenére a "jobb később, mint soha" elvet követve szerettem volna mindenképpen jelezni, hogy mennyire hálás vagyok, hogy gondoltál rám! :)

  Henna

  VálaszTörlés