Lapok:

2017. október 1., vasárnap

Világdarabok 01. - Henna

Alternatív Föld


Több évezreddel később, a jövőben járunk, azonban az emberiség nem a fejlődés, hanem a bukás útjára lépett, így az általunk ismert mai világnak nyoma sem maradt már.

Először lassan, majd egyre gyorsabban pusztult el minden, és a Föld alapjaiban változott meg. Viharok, földrengések és árvizek tomboltak és azok, akik valamilyen csodával határos módon túlélték a csapásokat, járványokba vagy a féktelen pánik okozta emberi kegyetlenségbe haltak bele. Az emberek száma drasztikusan lecsökkent. Idővel már nem jelentettek semmit az eltelt évszakok, hónapok, napok, így az évek számát sem követték nyomon.

Aki élt, nem talált már jót és szépet. Nem ismerte a nevetés hangját, a virágok édes illatát, a szerelem vakságát vagy a barátság erejét.

Nem volt többé olyan, hogy „majd holnap”. Napról-napra, percről-percre, lépésről-lépésre. Csak ez létezett. Reggel felébredve azért imádkoztak, hogy aznap álomra hajthassák fejüket, éjjel lefeküdve pedig azért, hogy másnap ne keljenek fel.

Füstös, bűzös, nehéz volt a levegő.

Poros, száraz, terméketlen a talaj.

Mérgezett, savanyú, szürke a víz.

A tűz azonban tombolt, tündökölt és pusztított teljes erejével!

A még élő emberek a Természet Tisztogatásának nevezik a kort, amikor minden ismert elpusztult és minden ismeretlen életre kelt.

A nyomorult világ túlélői nem tehettek mást, imádkoztak. Jajveszékelve vagy némán, reményt vesztve vagy éppen azt megtalálva, de kezüket újra és újra az ég felé tárták és kérték Istent, az univerzumot vagy bárki mást, hogy segítsen, vessen véget a szenvedésnek.

Az imádság némán is hangos. Idővel a könyörgést meghallották az Istenek, és alkut ajánlottak.
- Ember! Haldoklásodért Te magad vagy a felelős! Oly nagy gonddal ügyeltél rá, hogy házad takaros és szép legyen, miközben nem vetted észre, hogy ezzel valódi otthonodat mérgezed. A bolygó, a természet halála egyben a tiéd is. Halljuk szavaidat, mely könyörgésről és szenvedésről árulkodnak. Ígéreteket és fogadalmakat teszel, de ezek csak akkor érnek számunkra valamit, ha tetteidben is megmutatkoznak. Esélyt kapsz hát, hogy cselekedj! Életet lehelünk beléd és otthonodba, mely egészen addig kegyes lesz hozzád, amíg nem leszel túl kapzsi. Ám halandóként esendő vagy és könnyen rossz útra tévedhetsz, ezért tetteid felügyelőjeként Lovagokat küldünk, kik fentről óvják békédet. De jól vigyázz! Kegyünk nem csak neked szól! A természet mely legutóbb áldozatoddá vált, ezúttal erősebb lesz a Védelmezők által. Új világban kell élned, melyben ismét megismerheted a jót. Ám ha a Te szíved a sötétségbe húz, akkor elpusztulsz!

Az ember imádságba foglalta újabb ígéretét, és elfogadta a felkínált új esélyt.


Ezzel vette kezdetét a most ismert világkép kialakulása. Eddig ismeretlen lények merészkedtek elő a föld alól, az erdők mélyéből, a tengerek fenekéről az Istenek hívó szavát hallva. Még nem is létező, új fajok születtek a legkülönbözőbb keveredésekből. És az ember, aki időtlennek érezte magát a bolygón rádöbbent, hogy valójában ő csak gyermek, aki naivan tekintett környezetére és túl hamar akart felnőni.


8 megjegyzés:

 1. Yoh!

  Érdekes felütés, hogy a jövőben lényegében visszaköszönt a távoli múlt, mikor az ember élete nem volt olyan biztos egyik napról a másikra. Amikor a tudományra és a technikára már nem lehet számítani, az ember valahogy mindig visszakullog az istenekhez (most arra az emberre gondolok, aki a tudományba vetett hitet követte addig). Habár a Földön most is sokan élnek bizonytalanságban, ha mindenkit súlyt, talán összefognak.
  Bár ez csak a háttér, igazán megörültem, mikor jó szándékú lények jelentek meg és nem holmi gonosz démonok, akik még tovább akarták sanyargatni a halandókat. Másik dolog, ami tetszett, hogy nem kimondottan angyalok - keresztény vallás - érkeztek, hanem természeti lények. Én őket nagyon szeretem (látatlanban is).
  Biztos lesznek még nehézségeik, ám ha jól értem, már a "jobbra fordul a sors" szakaszba ért a világod.
  A leírás ugyan nem egyenletes stílusú vagy legalábbis én nem éreztem annak, de a hasonlatok tetszettek.
  Várom a következő világdarabkádat :)

  üdv, Zsazsi :3

  VálaszTörlés
 2. Kedves Zsazsi!

  Köszönöm szépen a véleményedet, sokat jelentett számomra. Örülök, hogy tetszett, a stíluson pedig még igyekszem javítani. Elvégre minden betű leütésével tanul az ember, remélem ez most is így lesz! :)
  Valóban, a "pokoli" kezdetek után sikerült pozitív útra terelni a dolgokat, bár az persze más kérdés, hogy az emberek és a további lények mennyire férnek majd meg egymás mellett ;) A vallási kérdést igyekszem majd egy erre szánt témában jobban kifejteni. :)
  Remélem, a továbbiakban is sikerül majd fenntartanom az érdeklődésedet!
  Hálás vagyok, hogy elolvastad!
  Üdv,
  Henna

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok,

  Tetszett a történet, kerek volt és komoly mondanivalója van.
  Erős kezdés, remélem majd megtudom ütni ezt a mércét :D

  Kíváncsian várom a továbbiakat ;)
  Puszi
  Brukú

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm Brukú!
  Én a helyedben nem kételkednék ebben, személy szerint nagyon várom, hogy bepillanthassak a világodba. :)

  Puszi
  Henna

  VálaszTörlés
 5. Szia!

  Igazán érdekes volt olvasni ennek a jövőben létrejövő új világrendnek a kialakulásáról.
  Különös volt ez a visszahajlás a jövőből valamilyen módon a kezdetekhez - legalábbis ami a mi kultúránkban akként szerepel a gondolkodásban -, hogy az istenek szóltak az emberhez, és belehelyezi egy olyan világba, amiben jól élhet, ha a szíve a jót választja. Ezt az egykori, teremtéskori jelenetet idézte fel bennem az a mondat is, amiben az ember rádöbbent, "hogy valójában ő csak gyermek, aki naivan tekintett környezetére és túl hamar akart felnőni."

  Tetszett az írás, bennem sikerült egyfajta bizakodó hangulatot megteremtened, hiszen újra felébredt a remény az emberek számára. :)

  Üdv:
  Glatime

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Remélem rászolgálok a bizalmadra a későbbiekben is. ;)

   Henna

   Törlés
 6. Yaho!
  Jó kis kezdés volt megörültem a disztopikus jellegű felvezetésnek, kíváncsi vagyok arra, mi lesz az ember sorsa. :)
  A leírást majd még szerintem lehet kicsit bővíteni. :)

  Üdv:
  Moro

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Igen, nem akartam túl sokat elárulni az elején, de biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőség még kifejteni a részleteket. :)
   Örülök, hogy tetszett, köszönöm a véleményt.:)
   Henna

   Törlés