Lapok:

2017. október 31., kedd

Világdarabok - 04. téma - Az időszámítás kezdete

Sziasztok!


Először is, köszöntöm a játék új résztvevőjét, Moro-t! Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, és köszönöm, hogy ennyien megtiszteltek a bizalmatokkal. :) 

Ahogy egyre több a résztvevő, úgy egyre több az alkotás is. Lassan eljut oda az oldal, hogy naponta-kétnaponta lesz friss, hála nektek. :) (És még csücsül pár beküldött munka a fiókomban, de azokat majd az elkövetkező napokban teszem ki, amikor kevesebbet tudok gépnél lenni. Szóval nincsenek ám elfelejtve!)


A negyedik témát hozva úgy gondoltam, talán könnyebb dolgotok lesz, ha nem magát a "nagytémát" hozom, hanem egyből annak egy tervezett alpontját. S hogy átlássátok, miért is hívom őket nagytémának és alpontnak, mi alapján osztom fel ezeket, született egy új menüpont - Világalkotás -, aminek a pontos célját megtudhatjátok, ha rákattintotok.

És akkor a következő téma (a Történelem nagytémán belül):

04. téma - Az időszámítás kezdete

Csak így, általánosságban. Mert hát nem biztos, hogy minden nép - esetleg minden faj, vagy az azon belüli csoportok - ugyanattól az időponttól kezdte számolni az évek múlását, ugyanannak az eseménynek az emléknapját ülik meg minden évben.
Hogy ez miféle esemény lehet, és miért vált fontossá a nép számára? Számtalan válasz lehetséges: egy csata megnyerése vagy elvesztése, két tartomány egyesítése, egy uralkodó születése vagy halála, egy bizonyos ritka természeti jelenség újbóli észlelése, vagy bármi egyéb, amit kitaláltok. 

Jó munkát! :) 


2 megjegyzés:

 1. Heyhó!
  Én köszönöm, hogy részt vehetek benne! :3
  Az új téma szuper, rengeteg lehetőség van benne, de ezért is igazán nagy kihívás! :D Eddig is eszembe volt, hogy esetleg a világomba variálom majd az időt, így ennek az ötletnek új lendületet adtál, es inspiráltál is, hogy egy általános időszámítást leírjak. :D

  Üdv:
  Moro

  U.i.: azért írok így névtelenül mert nem a saját kütyüm van nálam. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hiho!
   Örülök, hogy tetszik a téma, és főleg, hogy sikerült új lendületet adni az eddigiekhez. ^^

   Hajrá Neked, várom majd az írásod.

   Üdv:
   Lia

   U.i.: Segond, az aláírásod csodákra volt képes. ;)

   Törlés