Lapok:

2017. szeptember 19., kedd

Háromszáz - 01. Függöny

Szervusz!

Egy korábbi bejegyzésben bemutattam  Jolt Háromszáz szavas kihívás blogját, s azt, mit is találtam ki vele kapcsolatban. 
Elkészült az első szösszenet, ami egyúttal bepillantást enged a saját épülő világomba.

Ha pedig elolvastad, és valamilyen gondolatod támad róla, azt alul megoszthatod velem is. ;) 


01. Függöny

   Zhungguo ország, 4692. a Vakond havának 23. napja

   Ritmust vertek a dobokkal, majd felharsantak a kürtök. Megcsikordultak a láncok, a nehéz vas eresztékek felnyögtek, s hamarosan tompa puffanással kinyílt a két hatalmas kapuszárny. Érezte, ahogy megemelik, majd a lábak dobogásának ütemére zötykölődve elindultak.

   Amikor haláru és a tenger szaga csapta meg az orrát, tudta, hogy a kikötő mellett haladnak el. Később veszekedő embereket hallott. Aztán gyerekzsivajt. Mindent érzett, mindent hallott, de nem nézhetett ki az ablakon. Csupán abban bízhatott, hogy a szél meglebbenti a függönyt.
   A menet megállt. Érkezésüket kürtszó jelezte, majd hallani lehetett a súlyos tölgyfakapu nyílásának zajait. Több percig is eltartott, mire mind bevonultak, majd alakzatba rendeződtek a  csenyang, a kancellár rezidenciájának tágas udvarán.

   Itt volt hát,  a három hatalmasság egyikének palotájában. Harsonaszóval üdvözölték. Ahogy az a császárnak kijár. Félrehúzta kissé a gyaloghintó függönyét, s jelt adott.

   A hordárok ekkor tették csak le a palankint, hiszen uruk elfogadta az üdvözlést, vagyis hajlandó vendégként a palota udvarára lépni. Kinyílt az ajtó, majd egy, zhun vérűhöz képest magas, többrétegű, köntösszerű selyemruhába öltözött férfi lépett a döngölt talajra. Arca hosszúkás volt, bőre, mint minden zhunnak, sárgás árnyalatú, fiatal vonásain sokat idősített a hosszú, fekete bajusz és a vékony, hosszú szakáll. Mandulavágású szemeit a négyszintes, fából épült palota minden emeletén kifelé hajló cseréptetős párkányára függesztette.
   A mellvédek mögött hatalmas zászlókat tartó férfiak és nők sorakoztak. Egy helyi szolga széket hozott neki, ő helyet foglalt. Elkezdődött a tiszteletére adott műsor. Félórás, zenével kísért, remekül megkoreografált zászlóforgató előadás. Megtapsolta. Bár valóban tetszett neki, tanácsadói mindenképp ezt javasolták. Ugyanúgy, ahogy pontos utasításokat adtak az elkövetkező megbeszélés minden pontjára is.

   Most feláll, kíséretével bevonul az épületbe, majd mindent úgy tesz a konzultáció alatt, ahogy tanácsosai mondták. Addig is, bár tettei nem, legalább a tekintete szabad lehet. Aztán ismét felemelkedik a palankin, és mindent eltakar a függöny. 


4 megjegyzés:

 1. Szia,

  Már kíváncsi voltam rá főleg, hogy nem rég szó esett erről a háromszázasról. Jól sikerült, és a lezárása is frappáns lett. :)
  ÉS még ízelítőt is ad a saját épülő világodba. :D

  Várom a többi regényt!

  Szép estét,
  Brukú


  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Brukú!

   Köszi, hogy elolvastad, és örülök, hogy tetszett. ^^
   Hamarosan jön a többi is.

   Pápá:
   Glat

   Törlés
 2. Egy történelmi doramát néztem épp, mielőtt elolvastam volna, szóval a hangulata nagyon megfogott. Nem semmi, hogy mekkora hatalom volt a miniszterek/tanácsadók kezében. Érdekes is volt ez a világ. Várom a további szeletkéket :)

  üdv, Zsazsi :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Zsazsi!

   Örülök, hogy itt jártál. :)
   És akkor sikerült visszaadnom a hangulatát a jelenetnek, szuper. ^^ Kíváncsi voltam, vajon olyanoknak is sikerül-e, akik nem ismerik a háttérinfókat, mint az a barátom, akinek eddig mutattam ezt a kis bigyuszt.

   Hamarosan jönnek a további szeletkék.

   Üdv:
   Glat

   Törlés