Lapok:

2018. január 5., péntek

Világdarabok 04. - Brukú

A pánik terjed, mint a futótűz

Lovagosok, 

Az arabok eltűntek a sziklás városaikból azzal az üzenettel, hogy nem hagyják, hogy a kereszténység utat törjön magának. Vegyétek komolyan a megmagyarázhatatlan eseteket, ezek nem lidércnyomások. Ezeket ők csinálják. 
Kettőzzétek meg az őrségeket és állandóan legyetek résen, társaim, nem tudjuk, mire készülnek, sem pedig azt, mekkora erővel állunk szemben.

Isten segedelmével:
Arden

1220. és egy a dátum többi részére rálógó viaszos pecsét.


A kemény pergamen papír hangosan recsegve ellenáll Szaladin bőrkeményedéses, sebhelyes ujjai alatt, ahogy elégedetten összegyűri. Elmosolyodik, amitől a rosszul összeforrt heg a száján kifehéredik és eltorzítja kegyetlen mosolyát. Kitárja ujjait és hagyja, hogy a vaskos tenyeréről lehulljon a lángra kapott papír és meggyújtsa a homok kemény szemcséin heverő élettelen madarat.

Ügyet sem vet rá, inkább elfordul, hogy a tájra szegezze karikás, mélyen ülő szemeit: a sivatag egyre inkább az éjszakába fordul magával hozva az erős szelet, ami a nappali forróságot könnyedén elűzi. Az ég kopár, csillagtalan szürkére vált, így jó néhány perc eréig tökéletesen látni a több tucat madarat, ami a szélrózsa minden irányába repül szét, hogy a Lovagosok a többi Rendnek átadják az üzenetet.

Szaladin elégedetten bólint, majd az arca elé húzza fekete, aranycsíkokkal díszített turbánja hosszúra hagyott anyagát, aztán könnyedén lesétál a meredek dűnéről, és beveti magát a sivatag mélyébe, sarkában a sziklás város felfegyverkezett lakóival.


(A képet Brukú csatolta a munkájához.)2 megjegyzés:

 1. Jaj Brukú ez a kép! :O *-*
  És nagyooooon örülök, hogy rálátást engedtél a gonosz karakterre is! ;) A sebhelyes arcú rossz fiúnak tökéletes volt a belépője.

  Henna

  VálaszTörlés
 2. Szia Henna,

  Ebben a képbe én is bele szerettem. Nagyon jól vissza adja a jelenet hangulatát szerintem.

  Örülök,hogy a sötét oldal belépője hatásos volt annak ellenére,hogy rövid részt kapott. Már vártam, hogy "dolgozhassak" vele, mert nagyon nem úgy látja a világot, ahogy a temolomosok. Nehéz de egyszerre izgalmas is. :)

  Üdv
  Brukú

  VálaszTörlés