Lapok:

2018. január 7., vasárnap

2017. / 2018. - Évértékelő és előretekintés

Szervusztok!

Elérkezett ez a bejegyzés is, melyben visszatekintek az elmúlt évre és előre is vetítem az elkövetkező terveit.
Igaz, nem ez az első idei bejegyzés a blogon, mivel időközben kaptam egy új világdarabkát, s addig is, amíg időt találtam arra, hogy ezt megírjam, szerettem volna, hogy olvashassatok valamit. De nem is baj, most, hogy már csaknem mindenhova kikerült az évzáró/évnyitó bejegyzés, hátha lesz időtök ezt is elolvasni. :D

2017:

 • Augusztus 10-én nyitotta meg kapuit a blog az első bejegyzéssel. Összesen 43 született a tavalyi évben, úgy hiszem, meglehetősen változatos témákban.
 • Ritkán ugyan, de folyamatosan kerültek fel a fordítások.
 • Majd kicsit később elindítottam a Világdarabok nevű játékot is. Nagy örömet okoztatok azzal, hogy már hárman is részt vesztek benne és olvashatom a munkáitokat! De talán még ennél is nagyobbat azzal, hogy egymás írásaihoz is mindig írtok véleményt (még egy csöndes leskelődő is, aki ugyan nem játszik, de kommenteket ír a többieknek), ami azt hiszem, nem csak engem motivál. ;) 
 • Igazán örülök a feliratkozóknak is, hogy ha mégoly csöndben is, de itt vagytok, nézelődtök. :) Igaz, nem volna teljes a kép, ha elhallgatnám, hogy bizony leiratkozók is voltak. Meglehet, az oldal végül nem azt nyújtotta, amit vártak tőle, vagy csak átnézték, hol maradnak fenn a listán, és ez a blog valamiért kisett a rostán. A válaszokat sajnos nem tudom, de azt hiszem, hasznos volna, ha tudnám. Az értlemesen megfogalmazott kritika legalább annyit - ha nem többet - tud javítani egy-egy oldalon, mint a pozitív, lelkesítő hozzászólások. Szóval ha van bennetek efféle gondolat, akik még olvastok, ne tartsátok magatokban! :) 
 • Ami a saját írásaimat illeti: beneveztem Jolt Kihívására és az év utolsó bejegyzéseként végre a saját játékomba is sikerült írnom. 
 • Pályázatokról is olvashattatok itt, csupa olyanról, aminek a kereteibe belefér, hogy akár kitalált világban alkotott munkáitokkal is nevezhessetek. 
 • Lezárult a szavazás, melyben arra a kérdésre kerestem választ, melyik cikkcsoportokat olvassátok a legszívesebben. Az eredményt jobbra, alul láthatjátok. (Bevallom, azzal megleptetek, hogy a Háromszázas írások lett a második. :D )
 • Két díjat és egy ajándékot is kapott a blog az elmúlt évben, melyek közül még csak az utóbbit csináltam meg. De ami késik, nem múlik, nem felejtettem ám el! 

Emellett pedig elindítottam egy másik blogot, az Írószakkört. Erről részletesebben a saját oldalán olvashattok, de itt is szeretném megköszönni azoknak a szerkesztőknek, akiknek a hozzájárulásával felkerülhettek az írástechnikai cikkek bevezetői és linkjei, hogy bizalmat szavaztak az ötletnek és nekem. No és persze köszönöm a feliratkozóknak is, akik, bár még nincs sok minden azon az oldalon, mégis talán képesek belelátni azt, amilyennek megálmodtam, amilyen majd a jövőben lesz.

2018:

Nem terveztem túl nagy változtatásokat erre az évre. Részemről a blog eddig is úgy működött, ahogy elképzeltem és ahogy időm, lehetőségem volt vele foglalkozni. Mivel ezekben nem állt be nagyobb változás, így a blog mindennapjaiban sem fog. Vagyis:
 • Fordítások továbbra is jönnek majd, de továbbra sem lesznek időponthoz kötve. Igyekszem majd termékeny lenni, már csak azért is, mert egyrészt ezt szánom továbbra is az oldal fő céljának, no meg, mert a tavalyi szavazás ereménye egyértelműen kihozta, hogy ezeket olvassátok a legszívesebben. 
 • A játék új témái eztán, ahogy egy korábbi bejegyzésben már írtam róla, havonta fognak érkezni. Nem egy adott napon, csupán az a biztos, hogy a januári januárban, a februári februárban... Ahogy nektek sem kell továbbra sem határidőre írnotok. 
 • A pályázatokat továbbra is gyűjteni fogom. 
 • Hamarosan létrehozok egy "A szerkesztő" c. menüpontot, ahol összegyűjtve megtalálhatjátok majd azt a néhány szösszenetet - meg majd a későbbieket is -, amik eddig felkerültek tőlem az oldalra. Hátha valakinek arra támad kedve, hogy meglesse, én mit is alkotok. :)
 • Új kinézetet is tervezek az oldalnak. De azzal még rengeteg munka lesz, így meglehet, majd csak év vége felé fog rá sor kerülni. 
 • Megírom a válaszokat a kapott díjakra! :D 
Így tervezem az idei évet a blogon. Köszönöm, hogy itt vagytok, remélem, továbbra is tudok majd olyasmiket hozni, amiket szívesen olvastok. ^^

Az Erő legyen veletek! :D

Lia

4 megjegyzés:

 1. Helló.

  Nem is gondoltam volna,hogy ennyi minden történt a blog életében.
  Személy szerint a Világdarabok sorozatnak örültem a legjobban. Izgalmas és innovatív kihívás, ráadásul a résztvevők folyamatosan reagálnak egymás regényeire és egyszersmind összébb is kovácsolódtak.

  Az új blogod nagy segítség mert egy helyen van/lesz minden írással foglalkozó téma. Remélem, hogy sok olvasód lesz majd.☺

  Az erő legyen veled? Ekkora hatással volt rád az új Star Wars film? 😃

  Puszi
  Brukú

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Bizony, elég eseménydús volt ez a pár hónap. De az igazat megvallva örülök, hogy kezd kialakulni, mi és mennyi lesz az oldalon.
   A Világdaraboknak örültél a legjobban? Hű, ezzel most megleptél, kellemesen. ^^ Remélem, a későbbi témák is előrelendítenek majd és segítségedre lesznek.
   A résztvevők meg... hát, azóta csak még jobban alakul a kovácsolódás, ahogy te is láthattad, aminek nagyon örülök. :)

   Az új bloghoz meg köszi a jókívánságot! Ha valami, az tipikusan az a blog, amihez idő kell, hogy kinője magát.

   Igen, tetszett az új film. Nem mondom, hogy ez lesz a kedvenc részem, de felidézte a jó kis Star Wars hangulatot.

   Üdv:
   Lia

   Törlés
 2. Drága Lia!

  Nagyon boldog vagyok, amiért tavaly rátaláltam a te blogodra is. Az általad elindított Világdarabok játék során valóban úgy érzem, hogy veled és az írótársakkal is szuper kis csapat kezd kialakulni. :D Örülök és köszönöm, hogy a segítségeddel mások blogjára is rátévedtem, akiknek azóta is lelkes olvasója vagyok. Szóval elég sok mindent köszönhetek a te munkádnak. ^^

  Nagyon várom, mit hoz az idei év mindenkinek! ^^

  Henna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Én pedig annak örülök, hogy idetévedtél. Ha meg még másokhoz is eljutottál innen, annak pláne. :)

   De jó, nem is sejtettem, hogy ilyeneket gondoltok a Világdarabokról. ^^ És hát nem titok, ez is az egyik célom vele, hogy egy kicsit összébb hozza a résztvevőket. A magam részéről szeretem, ha egy efféle kis csapatban kapcsolatban vannak a tagok, legalább annyira, hogy olvassák egymás írását. És szerintem inkább legyünk kevesebben, de így, minthogy sokan, de tudomást se vegyünk egymásról.

   Minden jót Neked!

   Lia

   Törlés