Lapok:

2017. november 6., hétfő

Fordítás - Segítő kérdések fantasy világ építéséhez - I./3. rész

A cikksorozat nulladik részében egy kedvcsinálónak szánt tartalomjegyzéket láthattatok, melyről azt ígértem, hamarosan átgondolandó kérdésekkel egészülnek ki az egyes pontjai. Megérkezett a harmadik rész, ami egyben segítség lehet azoknak, akik már jelentkeztek a Világdarabok játékra, és azoknak is, akik még csak tervezik. ;) 


A teljes listát itt találjátok.

I. A világ

        3. Nem földi jellegű világ

Miben különbözik fizikailag ez a világ a Földtől? Ugyanolyanok a méretek (egyforma sűrűség, egyforma gravitáció), ugyanolyan a szárazföld és a víz aránya, ugyanolyan a légkör, stb.? Esetleg több napja vagy holdja van? Gyűrűi? Vannak látványos csillagképek, üstökösök, stb., amik éjszaka vagy épp nappal láthatók?

Vannak nem-emberi lakosai a bolygónak (elfek, törpék, űrlények)? Ha igen, mekkora számban? Milyen nyíltan vannak jelen? Melyik területeket vették birtokukba?

Hogyan helyezkednek el a földrészek? Ha több nap vagy hold van, hogyan befolyásolja ez a szeleket, az árapályt, és úgy általában az időjárást?

Mennyi szárazföldje van, és ebből mennyi lakható?

A tengelyi dőlése és a bolygó pályája ugyanolyan - azaz, a világnak ugyanolyanok az évszakai, és ugyanannyi ideig tart egy éve, mint a Földnek?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése