Lapok:

2017. szeptember 2., szombat

Háromszáz - Saját világ

Sziasztok!


Mutatok Nektek egy érdekes blogot, amire nemrég bukkantam. Már a desing is megfogott, semmi felesleges csicsa, letisztult, könnyen átlátható felépítéssel. Ez egy kihívás blog, ahol a következő a feladat:

Minden héten érkezik egy cím. Ehhez a címhez kell írni egy pontosan 300 szóból álló kis szösszenetet. (Ez tényleg egy kis mennyiség, nem olyan sok, amit aztán folyton csak halogatnál, hogy megcsináld.) Nincs se műfaji, se stílusbéli megkötés, bármit szabadon lehet alkotni. (Persze káromkodást és erotikus jeleneteket csak ésszel.) Nem kötelező minden héten írni, amikor tudunk, akkor küldhetünk munkát. Jól hangzik, nem? 

Azon túl viszont, hogy jelentkeztem, mert megtetszett a feladat, támadt tőle egy ötletem is. A blogom témáját már ismeritek (ha nem, akkor uzsgyi, olvassátok el a "Leírás" részt ;) ), és hát ha már efféle témákban olvasok, fordítok, nem fedek fel nagy titkot azzal, hogy nálam is alakul valami a háttérben. Nem regény, hanem egy saját világ. A megalkotásában pedig sokat segítene, ha néha láthatnám ezt a világot "működés közben" is. Erre pedig remek lehetőség rövidke jelenetetek írása, a 300 kihívás címei pedig nagyon jó ötletadók lesznek. Így hát úgy döntöttem, egy kicsi mégis kiszivároghat a háttérmunkából, ezek a háromszáz szavas morzsák mind ebben a világban fognak játszódni. De mivel ezek csak amolyan ujjgyakorlatok, koránt sem biztos, hogy minden úgy is lesz a végleges világban, ahogy itt egy-egy írásban megjelenik, illetve előfordulhatnak ellentmondások is közöttük. Tekintsétek hát őket úgymond a kész rajz előtti skicceknek. 
Igaz, ezzel csak nehezítem a saját dolgom, hiszen nem árt, ha mindegyik önállóan is érthető, kerek írás lesz, de hát, kihívásról beszélünk, nem? :D
A kész munkákat ide is felteszem majd, de ott is megtalálhatók lesznek. Olvasgassatok, szemezgessetek majd belőlük, és ha még véleményt is írtok, annak külön fogok örülni. :) 

Jobbra lent találjátok az említett blog bannerét, katt rá, nézzetek be hozzá, és ha van kedvetek, jelentkezzetek Ti is! :)

Szép hétvégét! 

5 megjegyzés:

 1. Hali!
  Nagyon örülök, hogy a kihívás elindított benned valamit, és már epekedve várom a munkáidat. ^^
  (Oh, és köszi a kis reklámot! :'D)

  xx Jolt

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csiripp!
   Örömmel, egy szépen kitalált és karbantartott oldal, meg a jó ötlet megérdemli. ;)
   A munkákat meg hamarosan küldöm majd.

   Üdv:
   Glatime

   Törlés
 2. Yoh! Köszöntelek a 300-on (előre is) a Korongvilág óta imádom olvasni a lazán kapcsoldó és egy új világot bemutató írásokat :)

  Üdv, Zsazsi :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hiho! Ó, igen, a Koronvilág remek dolog. :D
   Hmm, lehet, hogy akkor kedvedre lesz majd az a játék, amit ma délután kirakok majd az oldalra. Nézz majd be, hátha még a játékhoz is kedvet kapsz, de ha mást nem, olvasgatni. :3
   Ezek szerint eljutott hozzád az üzenetem, hogy írtam neked véleményt a 300-on?

   Üdv:
   Glatime

   Törlés
  2. Csak nem, csak nem, csak nem még egy Terry Pratchett rajongó! Örül a szívem könyvmoly csücske! :D
   Köszönöm az értesítést, fel is iratkozom, hogy ne maradjak le róla ;)

   Igen, eljutott :)

   Törlés